Blaricum Music festival

0
421

BLARICUM – De derde editie van het Blaricum Music Festival wordt dit jaar gehouden van 18 tot en met 28 juni. Het complete programma vindt u op www.blaricumfestival.com.

Het Blaricum Music Festival Orchestra – net als vorig jaar met de Franse dirigent Mathieu Herzog als Artistic Director – is vanaf 11 juni al in het dorp om te repeteren voor de concerten die ze geven. Samen met de fantastische solisten en ensembles die komen maken zij Blaricum een kleine drie weken tot dé internationale ‘hotspot’ als het om (klassieke) muziek gaat!

De organisatie is erg trots op het feit dat het festival dit jaar (inclusief kinderconcerten die niet op de website staan) 24 concerten telt met sterren als Augustin Dumay, Steven Isserlis, Daniel Müller-Schott, Barry Douglas, Kristóf Baráti, Maxym Rysanov, Camilla Tilling, Roby Lakatos en dat er dit jaar ook 4 masterclasses zijn van Augustin Dumay (viool), Steven Isserlis (cello), Kirill Troussov (viool) en Barry Douglas (piano).

Op het Oranjeweitje staat dit jaar voor het eerst de Classic Express (een vrachtwagen die ‘uitgroeit’ tot een heuse concertzaal) en hier worden de kinderconcerten gegeven (twee dagen exclusief voor leerlingen van de Blaricumse basisscholen en een dag voor alle andere kinderen).

Het programma staat, dus kan de organisatie haar tijd nu 100 procent wijden aan het zoeken naar meer sponsoren/donateurs/adverteerders. Alle partners van vorig jaar doen weer mee, maar uitbreiding van het aantal partners blijft zeer noodzakelijk, zoals ook de marketing en de organisatie van het event zelf. Dit inclusief de zoektocht naar nog een aantal gastgezinnen en zeer betrokken/actieve vrijwilligers. Wilt u ons ergens mee helpen of heeft u nog tips? We horen graag van u!