12 jaar Michelinster voor Soigné!

0
483

BUSSUM – Voor het twaalfde jaar op rij is restaurant Soigné in Bussum onderscheiden met een Michelin ster. Maandagavond 29 maart vond de officiële presentatie plaats van de Michelingids 2021 in het DeLaMar theater in Amsterdam, waarbij de inhuldiging online plaats vond. Soigné is en blijft het enige restaurant in het Gooi met een Michelinster.

‘’Wij zijn wederom super trots! En super trots op ons geweldige team in dit wel heel bijzondere jaar. Vorig jaar januari, februari nog niets aan de hand, in maart genoodzaakt de deuren te moeten sluiten en in juni weer onze gasten mogen verwelkomen. Vanaf 1 juni hebben we Soigné@home opgezet. In oktober moesten wij helaas weer onze deuren sluiten.
Gelukkig konden we toen vol doorpakken met Soigné@home, waar we geweldig trots op zijn. Elke week maken wij veel gasten blij met onze creaties voor thuis! We zijn ook dankbaar voor alle reacties en steun die we krijgen en dat wij nu voor het twaalfde jaar op rij de Michelinster krijgen is iets waar we ontzettend blij mee zijn’’, aldus Dennis Jong, chefkok en mede-eigenaar van restaurant Soigné.

Soigné is begonnen in november 2007 en ontving voor het jaar 2009 een “Espoir” van Michelin. Voor het jaar 2010 ontving het voor het eerst een Michelinster. Sinds die tijd heeft Soigné jaar op jaar een ster mogen ontvangen. In september 2015 is het restaurant uitgebreid en groter geworden zodat het restaurant uitermate geschikt maakt voor private dining (wanneer ze weer open mogen) en hebben ze in de zomermaanden een geweldig zonnig terras. 1 juni 2020 zijn ze gestart met take-away Soigné@home.

Michelin

Aan het begin van de 20e eeuw reden er nog geen 3.000 auto’s rond in heel Frankrijk. In een poging het autogebruik te stimuleren introduceerde bandenfabrikant André Michelin in augustus 1900 de eerste Michelingids, met daarin allerlei praktische informatie over het gebruik van en het reizen met de auto. Zo bevatte het boekje onder meer een handleiding voor het vervangen van een lekke band, een plattegrond met de locaties van tankstations en tips waar men het beste kon eten en overnachten (bron: isgeschiedenis.nl). Inmiddels is het boekje van Michelin uitgegroeid de belangrijkste culinaire gids van de wereld.