Volkswagen Polo Zakenauto van het Jaar 2020

0
439

Volkswagen Polo Zakenauto van het Jaar 2020

GOOI – Een vakjury heeft de Volkswagen Polo uitgeroepen tot ‘Zakenauto van het Jaar 2020’. De Polo, die tevens winnaar werd in het segment van de compacte auto’s, kreeg de titel toegekend tijdens de uitreiking van de jaarlijkse AM Driving Business Awards.

De Volkswagen Golf eindigde als winnaar in de klasse voor compacte middenklassers en schaarde zich daarmee bij de top vijf van genomineerden voor de Zakenauto-titel.

De Zakenauto van het Jaar-jury prees de Polo vanwege zijn rol als ‘vaste waarde’ in de zakenautowereld. ”Het is bijzonder knap dat de Polo inmiddels bijna de rol van de Golf overneemt. Niet voor niets is dit hele segment in de wandelgangen naar deze auto vernoemd: de Polo-klasse.” Naast de kwaliteiten van de Polo zelf onderschreef de jury in haar oordeel ook het hoge marktaandeel, de rol van de dealerorganisatie en de gunstige kilometerkostprijs van de Polo.

De jaarlijkse Zakenauto van het Jaar-verkiezing is een initiatief van het Nederlandse autovakblad Automobiel Management. De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen (LeasePlan Nederland, Athlon Car Lease, Alphabet, ALD Automotive en Arval), vertegenwoordigers van bedrijven met grote wagenparken, onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten.

In ons land blijft de Volkswagen Polo onverminderd populair. Afgelopen jaar was het de bestverkochte auto van Nederland, en ook in 2019 staat de Polo op nummer 1 in de verkoopranglijsten (verkopen t/m augustus).