Vereniging Vrienden van het Spiegel tekent overeenkomst met Gooise Meren

0
691

BUSSUM – Op 10 juli heeft de Vereniging Vrienden van het Spiegel (www.spiegelvrienden.nl) een overeenkomst getekend met de gemeente Gooise Meren, waarin zij afspreken dat ze (ook) een ‘Bewonersplatform’ zijn voor het Spiegel.

In de ALV van 27 mei 2019 zijn de aanwezige leden geïnformeerd over deze ontwikkeling in de gemeente Gooise Meren, waarbij men de participatie van burgers wil vergroten en voor alle wijken in de gemeente een ‘Bewonersplatform’ wil instellen. Aangezien de vereniging al ruim 40 jaar bestaat, werd de vereniging door de gemeente benaderd voor deze rol. In de ALV is deze vraag voorgelegd en werd er unaniem besloten op deze uitnodiging van de gemeente in te gaan. Inmiddels is er wat tijd overheen gegaan en is de samenwerking op 10 juli 2020 formeel bekrachtigd.

Wat betekent dit voor de vereniging en voor het lidmaatschap? De vereniging ontvangt een financiële bijdrage van de gemeente voor haar werkzaamheden. Gezien de financiële situatie van de vereniging en de tegenvallende resultaten in de afgelopen jaren is dit een welkome steun. Uit de middelen van de gemeente zal de vereniging we een aantal basiszaken (website, correspondentie, etc.) kunnen betalen. Echter blijven zij ook afhankelijk van de bijdrage van leden om hun activiteiten te kunnen financieren. Denk daarbij vooral aan het Spiegelschrift, dat kosten met zich meebrengt maar ook zeer gewaardeerd wordt door vele lezers in het Spiegel. De vereniging hoopt dat de leden hen ook in de toekomst willen blijven steunen via het lidmaatschap.

Daarnaast betekent de nieuwe rol als bewonersplatform een hernieuwde focus op zaken als ruimtelijke ontwikkeling, mobiliteit en leefbaarheid in de wijk. Het bestuur, dat bestaat uit vrijwilligers, verwacht dat er in de komende periode versterking nodig zal zijn om op de gevraagde momenten aanwezig te kunnen zijn als gesprekspartner van de gemeente. Geïnteresseerden die in de toekomst bestuurlijk actief willen worden voor de vereniging, kunnen dat melden aan het bestuur.