Tweede editie FINE groot succes

0
452

Tweede editie FINE groot succes

BAARN – Met meer dan 10.000 bezoekers was de tweede editie van de FINE art & antiques fair, die van donderdag 26 tot en met zondag 29 september is gehouden bij Kasteel Groenveld in Baarn, een groot succes.

De opening werd woensdag 25 september verricht door burgemeester jhr. Mark Röell, die stil stond bij de connectie die Baarn heeft met kunst en erfgoed. Op feestelijke wijze werd daarna het beeldmerk onthuld. Het sculptuur van Chadwick, vertegenwoordigd door Kunsthandel Frans Jacobs, kwam tevoorschijn..

Na de succesvolle editie van vorig jaar had de organisatie besloten de beurs te vergroten, maar ook dit jaar was de beurs volledig uitverkocht. De locatie, het Kasteel Groeneveld, laat vervlogen tijden herleven met een compleet kunstaanbod. Het vergrote paviljoen bracht de sfeer naar een nog hoger niveau. Tezamen vormde het een uniek podium voor hedendaagse én klassieke kunst. Het aanbod liep uiteen van fotografie tot sculpturen, schilderijen tot juwelen. Een groots en divers aanbod van hoogstaande kwaliteit in een ongedwongen sfeer

Ook bezoekers reageerden enthousiast: ”Een inspirerende beurs met een breed aanbod van hoge kwaliteit.” “De details van het Kasteel combineren mooi met de getoonde kunstwerken” en “Een aanrader voor iedereen die van kunst houdt.”

Behalve dat er veel kunst bewonderd én verkocht werd, genoten bezoekers van lezingen over Rembrandt en rondleidingen door Frederik Baerveldt. Ook zagen ze in de kasteeltuin authentieke plein-air schilders aan het werk.

Johan Rissik, de organisator van FINE vertelt: ”Het was geweldig om een duidelijke groei te zien, zowel in het aantal bezoekers als in de reacties over enthousiaste verkopen. We hebben weer genoten om op deze prachtige plek dit evenement te organiseren.”
Houd de agenda vast vrij voor de volgende editie van FINE, die van 24 t/m zondag 27 september 2020 op Kasteel Groeneveld plaatsvindt.