Tentoonstelling ‘Let’s Talk About Art!’ in House of Dialogue Bussum

0
526

 

Bussum- In de oude chocoladefabriek Bensdorp in Bussum is momenteel de tentoonstelling ‘let’s talk about art!’ te zien met kunstwerken van Afrikaanse kunstenaars.

De werken in deze tentoonstelling zijn gemaakt door 9 jonge maatschappij kritische kunstenaars uit Mali en Senegal die 9 maanden lang hebben deelgenomen aan een online kunstlab waarin zij hebben geleerd op verschillende manieren te reflecteren en samen onderzoek te doen. In het kunstlab kregen ze een artistieke en theoretische basis en werkten met verschillende technieken aan praktijkopdrachten.

Thema’s die de kunstenaars verbeelden in hun werk: traditie versus moderniteit, diversiteit, inclusiviteit, duurzaamheid, authenticiteit, migratie, identiteit en het gedrag van de mens in al haar facetten. Naast de werken van de kunstenaars die hebben meegedaan aan het kunstlab, hebben we de tentoonstelling uitgebreid met kunst van een aantal andere geëngageerde hedendaagse kunstenaars van het Afrikaanse continent.

Door de werken in Nederland tentoon te stellen, krijgen de kunstenaars en hun werk meer zichtbaarheid in Europa en kunnen de kunstenaars zich verder ontwikkelen met de opbrengst van de verkoop. Daarnaast blijken de werken voor de Nederlandse bezoekers een ware bron van inspiratie en reflectie!

Deze tentoonstelling van hedendaagse kunst van het Afrikaanse continent organiseerde House of Dioalogue in samenwerking met Urban Africans en M∙OGO.

Bezoek tentoonstelling

Rosalie van Deursen, kunsthistorica met focus op Afrikaanse kunst en organisator van de tentoonstelling is aanwezig bij de tentoonstelling op de volgende zondagen: 27 maart, 10 april, 1 mei, 15 mei en 26 juni van 11 tot 16 uur.  

Daarnaast is er elke maand een live online meet en greet met een kunstenaar vanuit Afrika en een rondleiding. Woensdag: 6 april, 11 mei en 29 juni van 19:30 tot 21:00 uur .

Waar: House of  Dialogue, Nieuwe Spiegelstraat 11 in Bussum.

Voor informatie: rosalie@urbanafricans.com of bel: 06 14481234

Foto: Monique Kooijmans