Remy Bonjasky nieuwe ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur

0
309
29-11-2021, Almere Remy Bonjaski, ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Foto: Bastiaan Heus

GOOI – Remy Bonjasky, drievoudig K-1 Wereldkampioen en sportschoolhouder, gaat zich als ambassadeur inzetten voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Sinds 2010 motiveert en helpt hij via zijn Bonjasky Academy mensen het vuur in zichzelf te vinden. De weg die de kickbokser met als bijnaam ‘The Flying Gentleman’ heeft afgelegd is de basis van de Academy. Ook jij kan wereldkampioen worden. Nu gaat Remy Bonjasky zich inzetten voor kinderen die aan de zijlijn staan omdat er thuis geen geld voor sport is.

Remy werd geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo en verhuisde op zijn vijfde met het gezin naar Nederland. In zijn jeugd was hij vooral op het voetbalveld te vinden. Op zijn zeventiende leerde hij de vechtsport kennen. Door zijn bijzondere trap- en knietechnieken kreeg hij al snel de bijnaam The Flying Gentleman. Hij heeft verschillende grote wereldtitels op zijn naam staan. Bij zijn debuut in de K-1 World Grand Prix Final in 2003 in Tokio, won hij voor een publiek van 70.000 toeschouwers de titel. In 2004 won hij opnieuw de K-1 wereldtitel. In 2008 won hij voor de derde keer de K-1 World Grand Prix-titel.

Remy Bonjasky heeft zelf altijd de kans gehad om te sporten en vindt het belangrijk dat álle kinderen kunnen ervaren hoeveel sporten je kan brengen. “Sporten is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Vanaf mijn vijfde heb ik de kans gehad om te sporten ook al hadden we het thuis niet breed. Mijn moeder vond het belangrijk dat wij konden sporten. Ik ben heel blij dat mijn moeder die keuze heeft gemaakt. Ik ben ambassadeur van het Jeugdfonds geworden om me in te zetten voor de kinderen die het even wat minder hebben. Ik vind het belangrijk om dat wat ik heb meegemaakt en onderweg heb opgepikt, door te geven aan de nieuwe generatie. Ik wil kinderen die het niet zo breed hebben helpen bij hun zoektocht naar zichzelf en naar gezondheid. Ik wil echt mijn steentje bijdragen om de kinderen te stimuleren en de ouders daarbij duidelijk te maken dat sporten echt goed is voor ieder kind.”

Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur is trots dat Remy zich in gaat zetten als ambassadeur. “Daar ben ik heel blij mee. Kickboksen is een sport die veel kan betekenen voor kinderen en jongeren die opgroeien in een moeilijke situatie. Het vergroot het zelfvertrouwen en de weerbaarbaarheid en is goed voor het ontwikkelen van de coördinatie, motoriek en uithoudingsvermogen. En Remy weet dat als geen ander over te brengen en uit te dragen!”