Regio Gooi en Vecht is 12 cultuurcoördinatoren rijker

0
122
Foto: Maarten van Haaff

Gooise Meren – Twaalf leerkrachten uit regio Gooi en Vecht hebben de training tot interne cultuurcoördinator afgerond met de uitreiking van een certificaat. Een feestelijk moment want dit is een belangrijke stap in het versterken van kunst- en cultuureducatie binnen de school. De toegewijde leerkrachten worden hiermee de aanjagers voor het integreren van activiteiten in het lesprogramma=a zodat alle leerlingen een rijke culturele ervaring opdoen tijdens hun basisschoolperiode.

Sterke kunst- en cultuureducatie is van onschatbare waarde voor de brede ontwikkeling en het leren kennen van de talenten van onze leerlingen,” zegt Pauline van der Veen, directeur van de Indonschool. “We zijn trots op de inzet van onze leerkrachten om deze waardevolle ervaringen te integreren in het onderwijsprogramma. Hierdoor krijgen onze leerlingen de kans om zich te ontwikkelen tot getalenteerde, creatieve én cultureel bewuste individuen die klaar zijn voor de toekomst in de maatschappij van nu.” Naast de Indonschool uit Bussum deden leerkrachten van de Comeniusschool uit Naarden, de Juliana Daltonschool uit Bussum, de KBS Bernardus uit Blaricum, KC De Meerstroom uit Muiderberg, de Rehobothschool uit Naarden en de Gooische School uit Laren mee aan de training.

In de training, met workshops en praktijkgerichte opdrachten, deden de leerkrachten kennis en vaardigheden op om kunst- en cultuureducatie een structurele plek te geven binnen de school. Ook stelden zij een cultuurplan op passend bij de mogelijkheden en visie van de school. De leerkrachten werden begeleid door ervaren trainers van Plein C, het Provinciale expertisecentrum voor kunst en cultuur in Noord-Holland.

De training tot interne cultuurcoördinator is onderdeel van het programma Cultuur met Kwaliteit, een landelijk project om binnenschoolse kunst- en cultuureducatie te stimuleren.

foto: Maarten van Haaff