Opgeknapte Wakkerendijk weer open

0
427
Wethouder Theo Reijn (rechts) onthult verkeersbord.

Eemnes- De Wakkerendijk is weer open voor verkeer! Sinds afgelopen maart is er hard gewerkt aan het opknappen van de Wakkerendijk en de Laarderweg – Oost. Zo is onder meer het wegdek versmald en voorzien van een nieuwe, geluiddempende deklaag. Langs de hele dijk is de drukriolering vernieuwd. Daarnaast zijn de fietspaden vervangen en verbreed. Vanmiddag is de Wakkerendijk officieel heropend. Hiervoor onthulde wethouder Theo Reijn een ´zone 30 kilometer´-bord.

Wethouder Theo Reijn: ¨Ik ben erg tevreden met het eindresultaat. Omwonenden van de dijk ervaarden verkeer- en geluidoverlast. Daarom kozen we voor het aanbrengen van een geluiddempende deklaag. Waar dat kon hebben we materialen opnieuw gebruikt. Zo bestaat de nieuwe deklaag voor 50% uit gerecycled asfalt. De klinkers voor de trottoirs in het dorp komen uit de Meentweg, die vorig jaar al is opgeknapt. De Wakkerendijk kan weer jaren mee!¨

Klimaatbestendig
Rekening houdend met het veranderende klimaat (waarbij een hoosbui niet uitzonderlijk is) is er direct ook gezorgd voor een goede afwatering. Hiervoor is het maaiveld tussen de bomen wat verlaagd. Het regenwater watert hierdoor af naar de eikenbomen. Daarnaast is de tussenberm ingezaaid met gras. Hierdoor kan het regenwater beter in de grond wegzakken (infiltreren). 100 oude kolken in de tussenberm zijn daarmee niet meer nodig en dus verwijderd.

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de Wakkerendijk zijn uitgevoerd door aannemer KWS en gebeurde in fases. Tijdens het werk was de dijk afgesloten voor doorgaand autoverkeer, maar open voor bestemmingsverkeer en openbaar vervoer. Omwonenden ontvingen afgelopen week van de gemeente een brief waarin zij werden bedankt voor hun begrip tijdens het uitvoerende werk.