Mooiste buurtglossy
 Spiegelschrift 10 jaar

0
658

BUSSUM – Het glossy magazine Spiegelschrift bestaat tien jaar. Dus nu het weer kan – na de coronacrisis – was het tijd voor een feestje. Het eerste exemplaar werd in het voormalige BROS-gebouw van Bensdorp in Bussum aangeboden aan burgemeester Han ter Heegde. Met 132 pagina´s is deze buurtglossy omvangrijker dan ooit tevoren. Veel mensen noemen het ‘de mooiste buurtglossy van Nederland’.

Bij de bijeenkomst met ongeveer tachtig aanwezigen, was het hele netwerk van de wijk Het Spiegel aanwezig: bestuur en leden van de vereniging Vrienden van het Spiegel, adverteerders, makers en geïnterviewden.

Het blad werd tien jaar geleden opgezet door de uitgevers Pieter en Ronald Schut.

Wat is er veranderd in Het Spiegel in die afgelopen tien jaar? Via het thema Hoe is het nu met kijken de makers in deze uitgave terug met mensen die in de afgelopen tien jaar een belangrijke rol hebben gespeeld in de wijk. Peter Brusse interviewde Milo Schoenmaker, die bekend stond als de fietsende burgemeester. Verder veel over Bensdorp dat veranderde van bouwval in een nieuwe woonwijk, maar niet het culturele hart werd wat velen hadden gehoopt. Aandacht ook voor landgoed Nieuw Cruijsbergen, waar nu mensen wonen in de natuur. Het was tien jaar geleden nog een sterk vervuild mobilisatiecomplex.

NIEUWS

Een belangrijk nieuwsverhaal gaat over het beschermde dorpsgezicht. Wat vrijwel niemand weet is dat je in Het Spiegel een vergunning moet aanvragen voor het plaatsen van zonwering aan je huis. En dat die vergunning dus ook geweigerd kan worden. In Spiegelschrift vertelt Babs Buys hoe ze de warmte op een duurzame manier uit haar huis wil weren, maar de vergunning niet krijgt omdat de markiezen het gezicht op de voorgevel zouden kunnen wegnemen. 

Ook een verhaal over de Jeugdkapel aan de Meentweg, die dit jaar honderd jaar bestaat en een voorpublicatie van een nieuw boek over het eveneens honderd jaar oude Willem de Zwijger College.

SPIEGELSCHRIFT verschijnt in een oplage van 4000 exemplaren en wordt gratis bezorgd huis aan huis op alle adressen in Het Spiegel. Ook is het magazine voor € 3,95 te koop bij Boekhandel Los in Bussum. 

De jubileumuitgave Spiegelschrift is via deze link digitaal te lezen:  

http://www.blablabladerbaar.nl/spiegelschrift/spiegelschrift27/spiegelschrift27.html