Mirjam Hubregtse Vrouw in de Media 2019 Noord-Holland

0
476

Mirjam Hubregtse ‘Vrouw in de Media’ 2019 Noord-Holland

NAARDEN – Zichtbaarheidspecialist Mirjam Hubregtse uit Naarden heeft de Vrouw in de Media-award 2019 voor Noord-Holland gewonnen. Vanochtend (4 februari) is de award feestelijk uitgereikt aan Mirjam tijdens de Ochtendshow van NH Radio.

De Vrouw in de Media-award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en ZijSpreekt, en bedoeld om zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media te stimuleren. Zij moedigen ook mediaredacties aan om meer vrouwelijke deskundigen zichtbaar te maken. De deskundigen die in aanmerking komen voor de awards zijn gekozen op voordracht van journalisten en van het publiek.

Met het winnen van deze award laat Mirjam zien dat het mogelijk is om jezelf als deskundige neer te zetten, zonder steeds zelf van de daken te hoeven schreeuwen hoe goed je bent. ”Mirjam brengt zichtbaar zijn en worden op een laagdrempelige manier. Ze brengt het met humor, zelfspot en lekker praktisch”, aldus een van de stemmers. Daarmee brengt ze de tips en adviezen uit haar onlangs verschenen boek Profileren zonder Opscheppen in de praktijk. In dit boek lees je dat successen delen, netwerken, voor je mening uitkomen en jezelf profileren erbij hoort als je succesvol wilt zijn. Zichtbaarheid kan ook zonder knalrode outfit, zonder de hele dag hard te roepen hoe geweldig je bent en zonder op de tafel te dansen bij elk klein succesje. Graag zelfs is de boodschap van het boek.

Mirjam richt zich op mannen en vrouwen die het lastig vinden zichtbaar te zijn. Ook op hen die zich ergeren aan collega’s die altijd hoog van de toren blazen hoe goed ze zijn. Mirjam vindt dat zichtbaar maken wat je doet, onderdeel is van goed functioneren. Ze zegt niet, in tegenstelling tot veel anderen, dat je minder bescheiden moet zijn. Mirjam: “Je kunt heel goed bescheiden of introvert zijn en jezelf toch profileren als de expert. Succesvol zijn in je werk vraagt om meer dan alleen jouw goede ideeën.. Om anderen mee te krijgen, moet je ze ook goed kunnen overbrengen.”

Specialist in zichtbaarheid

Eerder schreef Mirjam met haar compagnon, imago-expert Sascha Bertus ‘Zien ze wel hoe goed je bent?’ (2010), een bestseller tot de dag van vandaag. Het duo heeft zich gespecialiseerd in zichtbaarheid op de werkvloer en is er voor die mensen die te horen krijgen dat ze zichzelf eens wat zichtbaarder zouden moeten maken. Juist die mensen houden er helemaal niet van om in de spotlights te staan en zichzelf op de borst te slaan en lopen daardoor sneller vast in hun carrière. De auteurs zijn ook managing partners van Room to Grow, een klein en persoonlijk trainingsbureau dat zich door haar specialisme mag scharen tussen de ‘grote jongens’ in de opleidingsprogramma’s van grote banken en diverse multinationals.