Kosten ziekmeldingen mede door corona naar 1,12 miljard euro

0
464

GOOI – Uit de Acture Griepgolf Monitor blijkt dat het totaal aantal ziekmeldingen verder is gestegen. Tot en met vorige week heeft de griep de Nederlandse samenleving 1,12 miljard euro gekost aan ziekte-uitkeringen.

Hoewel er even wat herstel-meldingen zijn geconstateerd is in de loop van de week het aantal ziekmeldingen verder opgelopen. De verwachting is dat deze week het dubieuze record van 2017-2018 van 1,3 miljard euro wordt bereikt.

Maudie Derks, CEO van de Acture Groep: ”Begin deze week zagen we een daling in het aantal griep gerelateerde ziekmeldingen. Aan het einde van deze week zitten we weer bijna op het niveau van vorige week. Nu het Coronavirus steeds meer slachtoffers telt en we er met z’n allen in Nederland alles aan doen om de verspreiding tegen te gaan, lopen de kosten op. Uiteindelijk moeten deze zieken wel betaald worden en dat zorgt voor een enorme kostenpost voor de BV Nederland.”
De verzuimkosten in Noord-Brabant zijn met 232 miljoen euro ver boven de kosten van 2017-2018 uitgestegen. Toen bedroegen de Brabantse ziektekosten net iets minder dan 150 miljoen euro.

In de Acture Griepgolf Monitor publiceert Acture een maandelijkse update van de griepcijfers. Zo kan de ontwikkeling van de griep/corona nauwgezet in de gaten worden gehouden. Ook maken de Monitor inzichtelijk wat de kosten zijn van de griepgolf voor BV Nederland. In verband met het coronavirus publiceert Acture nu de cijfers wekelijks op: www.acture.nl/werkgevers/griepgolf-monitor