HAP stelt debatten uit tot volgend jaar

0
471

HILVERSUM – De Stichting Hilversumse Architectuurprijs had het debat over de toekomst van Hilversum al aangekondigd en stond in de startblokken. Het programma is rond, maar .. het coronavirus gooit roet in het eten. Met de nieuwe maatregelen lukt het niet om alle belangstellenden mee te laten praten, daarom zijn is de Stichting HAP genoodzaakt de debatten uit te stellen naar begin volgend jaar.

Maar zij zitten niet stil. Als basis voor de debatten hebben zij hun ‘cijferbibliotheek’ verder uitgebreid onder de titel ‘De toekomst van Hilversum: de cijfers’. Deze is binnenkort via de website (www.hilversumsearchitectuurprijs.nl) te downloaden.

Vragen en opmerkingen, kom er nu vast mee!

Heeft u vragen of opmerkingen voor de debatten of een van de sprekers, dan kunt u die stellen via: info@hilversumsearchitectuurprijs.nl. We nemen uw vragen dan mee bij de voorbereiding van de debatavonden.

Willen uw familie, vrienden en relaties ook op de hoogte gehouden worden? Gewoon even aanmelden via onze website.

Programma debatavonden ‘Hilversum op naar 2040’

Debatavond ‘Hilversum: wonen in 2040’

Deze avond, onder leiding van Felix Meurders, gaat over het kiezen voor al dan niet ingrijpende veranderingen in de toekomst van Hilversum. Over het bouwen van 2.000 of 10.000 woningen tot 2040, de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en nieuwe woorden als een Sleutelgebied. Zoveel woningen erbij, kan dat wel? Is het nodig en zo ja, waarom? Waar moeten die huizen komen te staan?

Inleiders
– Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarktbeleid
– Sjoerd Soeters, stedenbouwkundige en architect
– Friso de Zeeuw, hoogleraar gebiedsontwikkeling en oud gedeputeerde

Debatavond: ‘Hilversum: over onze woonomgeving en mobiliteit’

Hoe staat het met onze prachtige, maar ook kwetsbare woonomgeving? Kan Hilversum verdere verstedelijking aan? Wat betekent dat voor de natuur, de leefbaarheid, de bereikbaarheid en het verkeer? Kun je Hilversum met 10.000 woningen meer nog een tuinstad noemen? Gespreksleider Felix Meurders.

Inleiders
– Karin Kos, directeur-rentmeester van het Goois Natuurreservaat
– Henk Meurs, hoogleraar mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling
– Jos Gadet, hoofdplanoloog gemeente Amsterdam
En met bijdragen van de fietsersbond en openbaar vervoerorganisaties.