Golfclub Old Course Loenen zet eerste stap uitbreiding

0
555
Golfbaan Old Course Loenen gaat uitbreiden. Rechts op de luchtffoto het gebied, waarvan 13,7 hectare is aangekocht voor de toekomstige uitbreiding van de golfbaan. Op de voorgrond het Oostkanaadijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal; op de achtergrond het dorp Loenen aan de Vecht (foto: Ruud Taal)

Golfclub Old Course Loenen zet eerste stap voor uitbreiding

LOENEN – Met de aankoop van 13,7 hectare grond ten zuiden van de huidige golfbaan, tussen de N402 en het Amsterdam-Rijnkanaal, heeft golfclub Old Course Loenen zich verzekerd van de nodige ruimte voor een toekomstige uitbreiding.

Voorzitter Ben van Doesburgh: ”De grond van je buurman is doorgaans maar één keer te koop en daarom hebben wij aan de leden voorgesteld om deze kans nu te pakken. Dat voorstel is met grote meerderheid van stemmen aangenomen. Voor het realiseren van de aankoop wordt gewerkt aan een combinatie van financiering door leden en externe partijen.”

De grond, die op 1 januari 2020 aan de golfclub wordt overgedragen, zal voorlopig een agrarische bestemming behouden. Ben van Doesburgh: ”Terwijl schapen het land begrazen zullen verschillende teams binnen de club zich in alle rust buigen over de aanleg van nieuwe holes. Maar dat het gebied ‘groen’ is – en blijft – staat nu al vast.”

De aangekochte grond is extra bijzonder omdat zeer nabij tijdens archeologisch onderzoek een oude ijzeren kolfslof, vergelijkbaar met het blad van een hedendaagse golfclub, is gevonden. Een vondst die de overlevering, dat de golfsport in 1297 in Loenen aan de Vecht is ‘geboren’, ondersteunt.

De huidige 9-holes golfbaan van Old Course Loenen is tien jaar geleden in gebruik genomen. De golfclub telt op dit moment 648 leden. De toekomstige uitbreiding omvat een nog onbepaald aantal holes. Bestuurslid Marco de Jong, verantwoordelijk voor de baan, daarover: ”De eerste leden hebben zich al spontaan gemeld met suggesties voor de vormgeving van de baanuitbreiding. Die betrokkenheid geeft een heel prettig clubgevoel en bevestigt dat we met zijn allen een goed besluit hebben genomen.”

Foto:
Op dit moment telt Golfclub Old Course Loenen nog negen holes. Rechts het gebied dat is aangekocht.