Geslaagd JOB-Festival Huizen

0
531

Geslaagd JOB-Festival Huizen

HUIZEN – Zaterdag 5 oktober vond in het winkelcentrum Oostermeent in Huizen het JOB-festival plaats. In totaal bezochten ongeveer 210 mensen dit evenement dat ‘Werk en Werk vinden’ centraal stelde.

In verschillende workshops konden mensen advies krijgen over onder andere hun CV, over hun presentatie (letterlijk door in een spiegel te kijken!), mogelijkheden van LinkedIn en hun uiterlijke verzorging. Ook konden bezoekers ter plekke een zakelijke profielfoto laten maken. Ruim 80 werkzoekenden volgden één of meerdere workshops.

Er waren ook werkgevers en uitzendbureaus met concrete vacatures. Vele bezoekers konden ter plekke reageren op een vacature of een afspraak voor gesprek maken. Erik-Peter Vermaat gaf de bezoekers een kijkje in de toekomst van werk. Wethouder Bert Rebel vertelde namens zijn collega-wethouders van de BEL-gemeenten trots dat de daling van het aantal bijstandsgerechtigden in de HBEL-gemeenten aanzienlijk groter (7,8%) is dan in de gehele regio Gooi en Vechtstreek (2,7%).
Dat komt mede door het programma Zicht op Werk dat de vier gemeenten gezamenlijk hebben opgezet. Eén van de onderdelen in het programma is het Jobmaatjesproject van Stichting ReconnAct HBEL dat het JOB-festival organiseerde. De vrijwillige jobmaatjes van ReconnAct hebben in de 2,5 jaar dat ze actief zijn 150 mensen in de bijstand begeleiding gegeven. Meer dan de helft van hen is aan het werk gekomen. Bert Rebel is zelf ook een vrijwillig jobmaatje, evenals Janny Bakker. De oud-wethouder van Huizen, nu voorzitter van Movisie, toonde met onderzoeksgegevens aan dat de inzet van (job)maatjes zonder meer effectief is. De Vocal Group Brightvoizz zorgde voor een sprankelende muzikale afronding van het JOB-festival. Een bezoeker: ”Dit is geen traditionele banenmarkt, maar een mooie informele en originele ontmoeting van allerlei mensen en organisaties met ideeën, adviezen, vragen en mogelijkheden op het gebied van werk en werk vinden.”

Informatie

Lijkt het je ook leuk om werkzoekenden naar werk te helpen? Of wil je als bedrijf hierbij betrokken zijn? Neem dan contact op met een van de projectleiders: Paul Koeleman: 06-51153890. Meer informatie kun je vinden op de website: stichtingreconnact.nl/hbel