Extra focus voor groot MKB in GO!-NH

0
383

GOOI – Het MKB-versnellingsprogramma GO!-NH van de provincie Noord-Holland is al een aantal maanden in volle gang voor startups en klein tot middelgroot MKB, maar vanaf nu kan ook groot MKB zich aanmelden om deel te nemen aan dit programma voor het versnellen van duurzame innovaties. Daarnaast zijn er nieuwe masterclasses in de GO!-NH Academy toegevoegd. Bedrijven kunnen zich inschrijven voor het GO!-NH Scale programma via de website van GO!-NH (www.go-nh.nl).

Zita Pels, gedeputeerde Circulaire Economie: “In de nieuwe actieagenda van de provincie ligt er meer focus op het bereiken van de doelstellingen voor de transitie naar een circulaire economie en als provincie zelf ook op te schalen. Hierbij is het belangrijk dat nu ook de grote(re) MKB’ers gaan aanhaken. Want alleen met deze innovaties kunnen we onze doelen om in 2050 volledig circulair en klimaatneutraal te zijn, behalen. Dat we nu met GO!-NH ook bedrijven gaan helpen die al veel verder zijn met hun duurzame werk en de potentie hebben een grotere markt te bedienen, is dan ook goed nieuws in deze tijden van transitie.”

GO!-NH SCALE

Vanaf nu is het voor groot MKB mogelijk om zich in te schrijven voor het GO!-NH Scale programma. Inschrijven kan tot dinsdag 31 augustus 23:59 uur. Het GO!-NH Scale traject is gericht op scale-ups en MKB’ers die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn om hun innovatie op te schalen naar nieuwe markten of gebieden. In dit traject begeleiden we bedrijven bij het verkennen op welke nieuwe markten ze gaan focussen en wat daarbij komt kijken. GO!-NH Scale bereidt de organisatie voor op flinke groei sprongen door het uitwerken van een goede ‘go-to-market’ strategie en individuele begeleiding door experts. Dit programma duurt 6 maanden en bevat individuele coaching en 8 workshops. GO!-NH Scale start officieel in juni 2021. Voor deelname wordt een vergoeding van 3.000 euro gevraagd, maar de provincie Noord-Holland geeft vijf gratis plekken weg onder de inschrijvingen.

GO!-NH ACADEMY

Met de GO!-NH Academy kan op een laagdrempelige manier kennis gemaakt worden met GO!-NH. Gedurende het hele jaar zijn er masterclasses waar ondernemers (gratis) aan deel kunnen nemen. Deze masterclasses zijn te volgen in voorbereiding op een GO!-NH programma of gewoon los.

Overige programma’s

De verschillende programma’s van GO!-NH vullen elkaar aan doordat ze zich ieder op een andere fase van de innovatie richten. Op deze manier kan er meer maatwerk worden geleverd in de ondersteuning van bedrijven.

GO!-NH ACCELERATOR

De GO!-NH Accelerator is een innovatieversneller, gericht op startups en MKB’ers die werken aan duurzame innovaties, waarvan het product of de dienst zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. In een programma van drie maanden wordt er met workshops en onder begeleiding van coaches en experts gefocust op marktvalidatie en het zoeken naar de juiste ‘problem-solution fit’. GO!-NH Accelerator is van start gegaan in maart 2021. In 2022 wordt het volgende programma georganiseerd.

GO!-NH GROWTH

Het GO!-NH Growth programma is voor startups en MKB’ers die zich in een verdere fase bevinden. Zij hebben al tractie door omzet uit (enkele) klanten en/of lopende pilots. Tijdens dit programma wordt de onderneming klaargemaakt voor groei door in te zoomen op herhaalbaarheid en schaalbaarheid. Door middel van groei-experimenten wordt er gezocht naar een goede ‘product-market fit’ en wordt er toegewerkt naar een ‘scale-up fit’. De teams krijgen drie maanden ondersteuning van coaches en experts en doorlopen een intensief programma van workshops en deepdives. GO!-NH Growth is van start gegaan in maart 2021. In 2022 wordt het volgende programma georganiseerd.

Het GO!-NH programma wordt in opdracht van de provincie Noord-Holland uitgevoerd door een consortium van Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Innomics organiseert innovatie en versnelling bij MKB bedrijven, grote ondernemingen, multinationals en industrieën. Top down, door middel van het faciliteren van innovatie strategie en het begeleiden van transformatie. Bottom up, door het concreet versnellen en innoveren van teams met een nieuwe skillset, mindset en toolset. Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en provincie Noord-Holland. NHN helpt ondernemers bij hun investeringen in de regio NHN. Het GO!-NH programma biedt een mooie uitbreiding op het dienstenpakket van NHN, waarmee ondernemers en start-ups in Noord-Holland Noord nog beter worden ondersteund bij hun groei en ontwikkeling.