Commissaris van de Koning op bezoek in Eemnes

0
318

EEMNES – De commissaris van de Koning, Hans Oosters, bracht op donderdagmiddag 7 oktober een bezoek aan Eemnes. De gemeente stelde een veelzijdig programma op om de commissaris een aantal bijzondere plekjes van Eemnes te laten zien…

De burgemeester ontving de commissaris op het gemeentehuis voor een gesprek met het college. Ze spraken onder meer over woningbouw, dat jongeren graag in hun dorp willen blijven wonen, maar dat het vinden van een geschikte woning voor deze doelgroep een uitdaging is. Ook kwamen thema’s zoals duurzaamheid en bereikbaarheid ter tafel.

Boerderij

Na de ontmoeting op het gemeentehuis stond een interessant bezoek aan twee boeren van ‘Collectief Eemland’ op de planning. De boeren lieten zien hoe zij hun bedrijf runnen met zorg voor natuur en behoud van de polder. Onder meer door bij hun werkzaamheden op het land rekening te houden met weidevogels.

Huis van Eemnes

Na een korte rit door de polder ging de commissaris naar jongerencentrum Impuls waar hij o.a. sprak met jongerenwerk en met jongeren.

De middag werd afgesloten met een rondleiding door het Huis van Eemnes waar de commissaris een toelichting kreeg van medewerkers van de bibliotheek, het taalcafé, de volksuniversiteit en sportcoaches.

Burgemeester Roland van Benthem: “Het was een prettig bezoek. We hebben de commissaris een goed beeld kunnen geven van ons veelzijdige Eemnes… Tevens hebben we gesproken over de uitdagingen waar een kleine gemeente als Eemnes voor staat en het belang van goede samenwerking met Provincie en Rijk.”