Blaricum Music Festival 2019

0
515

Blaricum Music Festival 2019

BLARICUM – Vorig jaar juli organiseerde Peter Santa een vierdaagse proefeditie van het Blaricum Muziekfestival met negen concerten, een masterclass viool met Prof. Boris Kuschnir en een unieke Stradivariustentoonstelling. Het feit dat het zo’n succes was en dat veel mensen enthousiast werden over het idee van een high-end muziekfestival in Blaricum heeft hem doen besluiten om door te gaan en de eerste ‘full size’ editie te organiseren. Deze zal plaatsvinden van donderdag 27 juni tot en met zondag 7 juli 2019.

Dit jaar zijn er 20 fantastische concerten in de twee prachtige kerken die Blaricum rijk is. Er zal gespeeld gaan worden door het eigen Blaricum Music Festival Orchestra bestaande uit ongeveer 60 (jonge) internationale topmusici, geleid door de zeer bevlogen Franse dirigent Mathieu Herzog. Verder zijn er ook twee intensieve masterclasses (viool en piano) en – om ook uw ogen en niet alleen uw oren te verwennen – is er een mooie Chagall-tentoonstelling in Kunsthandel Studio 2000.

Rondom alle concerten zijn er diverse luxe cateringmogelijkheden en arrangementen mogelijk, maar er zijn ook cateringpunten waar gewoon een drankje en een hapje gekocht kunnen worden zonder dat er een compleet arrangement aangeschaft hoeft te worden. Het plein voor de Kunsthandel Studio 2000 is de plek waar de feestelijke festivalbar komt te staan.

Chagall

Wist u dat Marc Chagall eigenlijk zanger wilde worden? Hij hoorde als jonge jongen in de synagoge van Vitebsk (Wit-Rusland) een cantor zingen en was hier zeer van onder de indruk. Helaas was dit de jonge Marc niet gegeven, hij bezat geen goede stem en van deze droom bleef dus weinig over… Maar muziek is altijd een belangrijk element in zijn leven gebleven en gelukkig kon hij de muziek met zijn kwast zichtbaar en zelfs bijna voelbaar maken (al die violisten, harpen, trompetterende engelen…).

En niet te vergeten alle projecten die hem ook direct met het muziekleven verbonden zoals de vraag of hij voor de Opéra Garnier in Parijs het plafond wilde schilderen, in Lincoln Center in New York de muren, decors en kostuums voor voor het ballet Daphnis et Chloé van Ravel en Mozart’s opera Die Zauberflöte.

Om deze – in alle opzichten dus ‘musische’ – kunstenaar te eren is er met veel plezier een uitgebreide Chagall-tentoonstelling samengesteld. Dit betekent dat het Blaricum Music Festival 2019 u niet alleen auditief maar ook visueel zal verwennen! Met dank aan Kunsthandel Studio 2000 voor de fijne samenwerking in deze!

Daarbij begint de spanning op een mooie manier toe te nemen want het is nog maar zes weken totdat het festival losbarst. Een mooi moment dus voor al onze muziekvrienden om het programma te gaan bestuderen (www.blaricumfestival.com) en – voor het te laat is – kaarten te bestellen!

Foto:
Marc Chagall zal een niet onbelangrijke rol spelen tijdens het Blaricums Music Festival 2019.