Back to Business toets COVID-19

0
452

ARNHEM – TÜV Rheinland lanceert vanaf heden de onafhankelijke, internationale toets ‘Back to Business’ waarmee wordt vastgesteld of een organisatie voldoende maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus heeft genomen.

Dit geeft vertrouwen bij zowel de consument als zakelijke relaties. Deze toets wordt wereldwijd en bij alle soorten organisaties toegepast. Met het resultaat van deze toets kan een organisatie laten zien dat alles is gedaan om werknemers, bezoekers en klanten te beschermen tegen besmetting.

Gedurende het onderzoek zal een expert met ervaring in de desbetreffende branche, de organisatie doorlichten op genomen preventieve en beschermende maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19. Daartoe gebruikt de expert een algemene toets lijst en een sectorspecifieke toets lijst, gebaseerd op de RIVM-richtlijnen, regionale noodverordeningen (veiligheidsregio-niveau) en eventuele sectorspecifieke richtlijnen. Het resultaat is een helder overzicht van sterktes en zwaktes, onderbouwd en grafisch weergegeven, zodat een organisatie volledig transparant kan zijn in het voldoen aan deze eisen. Als de organisatie niet geheel voldoet, heeft zij een instrument in handen om snel en adequaat aanvullende maatregelen te nemen.

Met het resultaat van een dergelijke toets kan de organisatie vertrouwen geven aan zowel werknemers als klanten, of het nu gaat om winkelend publiek, gasten van hotels, restaurants of vakantieparken. Ook aan de zakelijke kant, zoals bouwplaatsen en (zakelijke) evenementen zijn plekken waar vertrouwen in genomen maatregelen enorm belangrijk is.
De service wordt regionaal, nationaal en internationaal aangeboden. TÜV Rheinland is volledig op de hoogte van de diverse maatregelen van landen en sectoren. https://www.tuv.com/netherlands/nl/service-page_201348.html