Afspraken over WMO-vervoer in Laren

0
435

LAREN – In februari maakte de gemeente Laren bekend dat zij de overeenkomst met Latax voor het WMO-vervoer moest beëindigen, omdat de overeenkomst niet voldeed aan de regelgeving van de Aanbestedingswet. De afgelopen periode zijn er gesprekken met Latax geweest over de afronding van de dienstverlening.

Om de dienstverlening van Latax zorgvuldig af te ronden is onder andere afgesproken dat Latax tot juli 2021 het WMO-vervoer in Laren zal blijven verzorgen op een gelijkwaardig kwaliteitsniveau. Vanaf 1 juli 2021 neemt de regio Gooi en Vechtreek het WMO-vervoer over.

Wethouder Karin van Hunnik: ”Ik vind het heel belangrijk dat we goede afspraken hebben kunnen maken over de afronding van de dienstverlening met Latax. Met name voor gebruikers is het van belang om te weten waar zij aan toe zijn. En het geeft ons de tijd om de overgang naar de nieuwe vervoerder goed en zorgvuldig voor te bereiden.”

Gebruikers van de WMO-vervoersvoorziening ontvangen een brief van de gemeente over de gemaakte afspraken en de voortzetting van het WMO-vervoer.